Wij leggen u hier uit hoe het printen van uw decals werkt en hoe u uw bestanden aan ons moet aanleveren voor het beste resultaat. 

Allereerst stellen we één van onze "wit printers" aan u voor :

Niets bijzonders toch? Ja en nee... laten we eens kijken wat erin zit. Net zoals een andere kleuren printer zitten er vier toner potten in. Maar kijk nog eens goed....

U ziet een Cyaan (blauw), Geel en Magenta tonerpot en... helemaal aan het eind... de witte toner! Wacht even, kijk nog eens..mis je niet iets? Klopt, er zit geen zwarte toner in! De zwarte toner is dus verwisseld voor een witte tonerpot. U kunt met die combinaties dan printen op doorzichtig decal papier, of op wit decal papier (die heeft dus een witte achtergrond gelijk een wit vel papier als achtergrond)

Dit betekend dus dat u een aan tal keuze's hebt:

  • U kunt een witte print laten maken (alleen witte afbeeldingen of letters) op een doorzichtige decal ondergrond.
  • U kunt een full color print laten maken waar ook zwart in kan zitten (dus nergens wit) op een doorzichtige decal ondergrond. 
  • U kunt een full color print laten maken waar ook zwart in kan zitten (dus nergens wit) op een witte decal ondergrond. 

In de praktijk werkt dit super voor bijvoorbeeld (witte) logo's, nummers voor wagons, locomotieven, nummerborden voor auto's, type nummers voor vliegtuigen, witte teksten voor op kaarsen etc etc etc etc.

Wilt u een kleurenprint op een witte achtergrond, dan maakt u dus een standaard kleurenprint op wit decal papier.

Hoe levert u de prints aan voor onze printers? Aangezien de zwarte tonerpot is vervangen door een witte wordt alles wat zwart is in uw ontwerp dus wit in de print. U hoeft dus niet alles wat wit moet worden, wit te maken in uw ontwerp. Zwart wordt wit. Dus typ altijd full color zwart voor een wit print, dus C.M.Y op 100%.

Het origineel kunt u aanleveren in JPG of PDF formaat. Hou er wel rekening mee dat de print net zo goed (of slecht) gaat worden als de kwaliteit van de plaatjes die erin zitten. Hou als stelregel aan dat 200dpi plaatjes wel het minimum zijn om kwalitatief goed af te drukken.